Divatnap az élményparkban

Divatnap az élményparkban

A Kultúrlánc rendezvényprogram első rendezvénye Divat-Ikon-Nő címmel a nőisség jegyében került megrendezésre.

„Elsődleges szempont volt, hogy helyi vagy környékbeli fiatal tervezők jöjjenek szóba. Csendes Lajos egy környékünkön élő tervező, aki az elmúlt időszakban egy pályázaton is nyert a munkáival és a terveivel. Illés Vanda pedig olyan értelemben kapcsolódik a programhoz, hogy barkó motívumokat használ a ruháin. Ezek a minták a térségünkből származnak” – fogalmazott Ádám Eszter, a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark intézményvezetője.

Illés Vanda több tájegység hímzés motívumkincseit dolgozta fel különböző elismert divattervezőkkel, mint például Molnár Madarász Melindával és Hegedűs Annával is. A Művésztanyával közösen a térségünkre jellemző barkóság motívumvilágát is felhasználta az egyik kollekciójánál, amellyel legutóbb a Folktrend pályázaton díjazott is lett.

Az est folyamán különböző fiatalos, modern ruhákat és táskákat láthatott a közönség. Csendes Lajos extravagáns, modern férfi öltözékeket mutatott be a Szabad Szombat Táncegyüttes alkalmi manökenjeinek segítségével. A tervező igyekezett az egyéniségét megjeleníteni a kifutón.

A divatbemutatókat követően, Ádám Eszter moderálásával a közönségnek is lehetősége volt a tervezőkkel beszélgetni. A nap végét egy nőkről szóló, többszörösen díjnyertes film megtekintésével zárták az egybegyűltek. A Nemzeti Filmtörténeti Élménypark a Kultúrlánc sorozathoz kapcsolódó következő rendezvényén a prevenciókra helyezi majd a hangsúlyt.

Az eredeti cikket, videókkal és képekkel az alábbi címen tekintheted meg:
http://www.nfe.hu/esemenyek/divatnap-az-elmenyparkban/