Néptánc, Tradíció, egyesület, csapat, barátok

Rólunk

SZABAD SZOMBAT

Táncegyüttesünk 2015. augusztusában alakult, tagjaink olyan fiatalok, akik a néptáncot magas szinten akarták művelni. Főként autentikus néptáncot adunk elő, de modern zenei koreográfiák is készülnek. Az egyesületünk célja a jelentős hagyományokkal rendelkező ózdi néptánc és népművészet értékeinek megismertetése, népszerűsítése, megőrzése, ápolása, továbbfejlesztése, illetve forradalmasítása. Működésünk alatt számos ózdi és Ózd környéki rendezvényen vettünk már részt, ahol megmutathattuk tudásunkat a közönségnek. Feladatunknak tekintjük továbbá az ózdi és Ózd környéki gyermekek, fiatalok tehetséggondozását, illetve a néptáncoktatás szervezését számukra, hogy ők is minél több rangos fesztiválon, bemutatón, vagy versenyen részt vehessenek. Munkánk során erősítjük a magyar és más nemzetiségű fiatalok közötti kapcsolatokat, illetve a város más művészeti csoportjaival való szoros együttműködést.

Ízelítőnk

Működésünk során rengeteg helyen felléptünk, ebből szeretnénk nektek egy rövid betekintést nyújtani. Amennyiben kérdésed lenne velünk kapcsolatban, vedd fel velünk a kapcsolatot az elérhetőségen keresztül!

Hagyományőrzés

Elődeink hagyományainak tiszteletben tartása, és a táncok megismertetése a mai kor gyermekeinek különösen fontos feladatunk. Éppen ezért igyekszünk a nemzeti ünnepeken minél több helyen fellépni.

Régi és új

Egyesületünk sajátossága, hogy ötvözzük a múltat és a jelent, az autentikus néptánc mellett a modernebb feldolgozásokat is preferáljuk, valamint mindennapi viseleteink is sokszor tartalmaznak népi motívumokat, ezzel megteremtve a letűnt kor és a modern törekvés tökéletes fúzióját.

fellépések, turnék

Csapatunknak rengetegszer sikerült bizonyítania határon innen és túl, hogy helyünk van a kulturális életben, és hogy egy olyan értéket képviselünk, melyért kár lenne ha elveszni hagynánk. Tekints bele te is az életünkbe, ezen a kis videón keresztül!

Videó lejátszása

Művészképek rólunk

Mit nyújt a táncegyüttesünk?

Szeretnél egy igazán jó csapat tagja lenni? Szívesen szereznél új barátokat? Esetleg hiányzik az izgalom az életedből, esetleg még nem tudod melyik az igazán neked való sportág? Próbáld ki magad a néptáncban! Gyere el a próbáinkra, és állj be hozzánk táncolni!

Turnék

Fellépések

Továbbképzés

továbbképzések

Nyaranta csapatunk  szakmai továbbképzésen vesz részt a Hunnia Gyermekei Hagyományőrző Táborban, ahol elismert, gyakorlott és jól képzett oktatóktól tanulhattunk, élőzenés foglalkozás keretein belül

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésed, kövesd figyelemmel a híreinket a főoldalon, nézz be a facebook oldalunkra, vagy látogass meg minket a próbáinkon, előadásainkon!

"Ha táncolsz, élsz...ha élsz, táncolsz."

Heidi Groskreutz